pixel
pixel
pixel

Katalog delovnih mest, nazivov in funkcij v javnem sektorju

Maj 2007

 

Združenje športnih centrov Slovenije je na 3. seji skupščine sprejelo predlog uvrstitve  delovnih mest, ki so specifična za javne zavode, upravljavce javne športne infrastrukture, v Katalog delovnih mest, nazivov in funkcij v javnem sektorju, ki ga bo sprejela Vlada Republike Slovenije. Predlogi združenja so bile predstavljeni članom pogajalske skupine Vlade Republike Slovenije, na Direktoratu za šport na Ministrstvu za šolstvo in šport, Združenju občin Slovenije, Skupnosti občin Slovenije, Zvezi svobodnih sindikatov Slovenije in Strokovnemu svetu za šport Republike Slovenije.

 

Predlagana delovna mesta so:

 1. Direktor športne infrastrukture
 2. Višji strokovni delavec za upravljanje športne infrastrukture
 3. Vodja športne infrastrukture
 4. Vodja športnih programov
 5. Vzdrževalec športne infrastrukture I.
 6. Vzdrževalec športne infrastrukture II.
 7. Vzdrževalec športne infrastrukture III.
 8. Organizator športnih programov I.
 9. Organizator športnih programov II.
 10. Kopališki mojster
 11. Nadzornik smučišča
 12. Vodja obratovanja vlečnic in krožnih žičnic
 13. Reševalec iz vode
 14. Strojnik vlečnic in krožnih žičnic
 15. Konjar.

 

Pri poimenovanju delovnih mest uporabljamo naziv športna infrastruktura (sport infrastructure), ker je to širši pojem, ki poleg športnih objektov in površin (sport facilities) obsega tudi vso infrastrukturo, ki zagotavlja obratovanje teh objektov. To je prometna, komunalna, energetska, informacijska in druga infrastruktura.

 

Izraz športna infrastruktura zajema vse vrste športnih objektov in površin: atletske in nogometne stadione, športne dvorane, drsališča, kopališča in bazene, teniška igrišča, smučišča in smučarske skakalnice, golf igrišča, hipodrome, velodrome, strelišča in druge objekte.

pixel

I feel slovenia

 

 

Katalog športnih centrov Slovenije

Leto izdaje 2008