pixel
pixel
pixel

Strokovna ekskurzija

Infrastruktura za šport in prosti čas na Reki
Ticketing centar Rijeka

16. oktober, Reka, Hrvaška

 

Poročilo

 

Združenje športnih centrov Slovenije je v sodelovanju s Trgovačkim društvom Rijekasport (d.o.o.) in Ticketing Centrom Rijeka dne, 16. oktobra 2008, organiziralo študijski program na reki v Hrvaški. Strokovna ekskurzija je bila namenjena usposabljanju managerjev in strokovnih delavcev, ki upravljajo infrastrukturo za šport in prosti čas, predstavitvi infrastrukture za šport in prosti čas ter sistema športnih in kulturnih prireditev, festivalov, koncertov in drugih programov v mestu.

 

Udeleženci

Strokovne ekskurzije se je udeležilo 16 udeležencev. To so bili direktorji in strokovni delavci upravljavcev športnih centrov ter vodstvo programa. Iz športnih centrov so se študijske ekskurzije udeležili: Matjaž Ukmar in Alberto Manzin, Javni zavod Športni in mladinski center Piran, Božidar Dragan, Zavod za šport, turizem in prosti čas Sežana, Marjan Klepec, Rdeča dvorana Športno rekreacijski zavod P.O. Velenje, Nino Ošlovnik, Športna zveza Šoštanj, Rafko Križman in Andrej Jeriček, Agencija za šport Novo mesto, Ivan Pfeifer in Viktor Kroflič, Javni gospodarski zavod ZPO Celje, Peter Levič in Boštjan Koprivec, Javni zavod Ivana cankarja za kulturo, šport in turizem Vrhnika, Primož Kravos in Simon Črv Čermelj, Zavod za šport Vrhnika, Uroš Jug in Stojan Skubin, Zavod za šport Nova Gorica.

 

Nosilci programa

Vodja programa je bil Jože Jenšterle. Sistem upravljanja in financiranja je predstavil Zlatan Hreljac, direktor podjetja Rijekasport (trgovačko društvo). Sistem trženja prireditev je predstavil Čedomir Salević, vodja Ticketing centra Rijeka. Pri izvedbi programa je sodelovala Sandra Velčič, vodja marketinga v podjetju Rijekasport.

 

Program

 

Dvorana Mladost Rijeka


Predstavniki podjetja Rijekasport so udeležencem programa predstavili sistem organiziranosti športa v mestu in županiji, sistem upravljanja in financiranja, investicij in trženja. Udeleženci so se seznanili z načrti izgradnje Sportske dvorane Zamet in atletskog centra Rijeka. Ogledali so si Dvorano Mladost, v kateri je potekala regionalna sejemska prireditev.


Predstavniki Ticketing centra rijeka so predstavili sistem oglaševanja in prodaje vstopnic za prireditve v mestu in okolici. Prodajno mesto na reškem korzu ponuja vstopnice za stalne vsebine v mestu (Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca, HDK Sušak, Kazalište lutaka), športne prireditve, kulturne dogodke, festivale, koncerte in druge prireditve. Reški kartomat je glavno oglaševalsko okno in integrirani samopostrežni sistem, ki nudi celovite informacije o prireditvah in omogoča nakup vstopnic vse dni v tednu. Poudariti je potrebno edukativno vlogo tega sistema. V sistem se uvršča tudi internetni portal, ki ponuja širokemu krogu uporabnikov informacije o prireditvah v mestu in okolici. Sistem omogoča nakup vstopnic s kreditnimi karticami. Preko interneta poteka tudi promocija.

 

 

Udeleženci strokovne ekskurzije so si ogledali Reški planetarij v izgradnji. Objekt bo nudil raznovrstne možnosti za izobraževalne in turistične programe v mestu. Dokončan bo v prihodnjem letu.

 

Nogometni stadion Kantrida

 

Upravitelj Nogometnega stadiona Kantrida je udeležencem predstavil celoten kompleks, ki vključuje: (1) glavni nogometni stadion z naravno travo, spremljajočimi prostori, 15.000 sedeži in restavracijo, (2) parkirišče za avtomobile in (3) rezervno nogometno igrišče z umetno travo za športno vadbo. Predstavili so nam načrte za prihodnji razvoj objekta in opremljanje s sodobnimi tehničnimi sistemi.

 

 

Bazeni Kantrida

 

Upravitelj bazenskega kompleksa Kantrida Miro Krvavica je udeležencem predstavil enega izmed najsodobnejših bazenskih kompleksov v Evropi. Kompleks vključuje: (1) zunanji bazen, ki je pokrit s ponjavo, (2) pokriti olimpijski bazen, (3) bazena za treninge in učenje plavanja, (4) fitnes center, (5) savne, jakuzi, (6) kotlarno z najsodobnejšimi tehnološkimi sistemi za vzdrževanje vode in ogrevanje, (7) restavracijo, (8) parkirno hiši s 150 parkirnimi mesti. Objekt bo omogočal vadbo vodnih športov, tekmovanja na mednarodnem nivoju, športno rekreacijo, programe za zdravo živčjenje, šole plavanja in raznovrstne prireditve. Objekt so pripravljali za Evropsko prvenstvo v plavanju v 25 meterskih bazenih, ki bo ob koncu letošnjega leta. Udeležencem so demonstrirali odpiranje in zapiranje pomične strehe bazena.

 

 

 

Potrdilo o strokovnem usposabljanju

 

Strokovna ekskurzija je sestavni del programa strokovnega usposabljanja, ki je vključen v interdisciplinarni program strokovnega izobraževanja upravljavcev infrastrukture za šport in prosti čas “Šola managementa športne infrastrukture”. Slušatelji študijskega programa so prejeli Certifikat – Potrdilo o strokovnem usposabljanju, ki ga izdalo Združenje športnih centrov Slovenije. Potrdilo je namenjeno potrjevanju rednega strokovnega usposabljanja direktorjev, vodij in strokovnih delavcev v javnih zavodih, podjetjih in drugih upravljavcih infrastrukture za šport in prosti čas, direktorjev, vodij oddelkov in strokovnih delavcev v občinskih upravah ter managerjev v podjetjih, dobaviteljih blaga in storitev.


Poročilo si lahko tudi shranite oz. natisnete.

 

pixelStrokovna ekskurzija - Infrastruktura za šport in prosti čas na Reki
pixel[ 457 kb ]

pixel

I feel slovenia

 

 

Katalog športnih centrov Slovenije

Leto izdaje 2008