pixel
pixel
pixel

Allianz Arena München - Nordijski center Ruhpolding Nemčija


Allianz Arena München
Nordijski center Ruhpolding Nemčija

18. in 19. maj 2006


Združenje športnih centrov Slovenije je organiziralo študijsko ekskurzijo v Allianz Areno v Münchnu in Nordijski center v Ruhpoldingu v Nemčiji.

 

Udeleženci

Strokovne ekskurzije se je udeležilo 20 udeležencev. To so bili direktorji in strokovni delavci upravljavcev športnih centrov in vodja ekskurzije. Iz športnih centrov in občin so se študijske ekskurzije udeležili: Simon Starček, direktor Športnega zavoda Ptuj, Gorazd Šulek, strokovni delavec Športnega zavoda Ptuj, Rafko Križman, direktor Agencije za šport Novo mesto, Matjaž Ukmar, direktor Športnega in mladinskega centra Piran – Centro sportivo e giovanile Pirano, Vojko Orel, direktor Javnega zavoda za šport Nova Gorica, Marjan Klepec, direktor Športno rekreacijskega zavoda Rdeča dvorana, P.O., Velenje, Robert Krkoč, direktor Zavoda za šport Ajdovščina, Božo Dragan, direktor Zavoda za šport, turizem in prosti čas Sežana, Barbara Jerič, strokovna delavka Zavoda za šport, turizem in prosti čas Sežana, Jože Jenšterle, direktor Zavoda za šport Kranj, Tonči Držič in Dražen Vegelj, strokovna delavca Zavoda za šport Brežice, Uroš Vidmajer, strokovni delavec Zavoda za kulturo, šport in turizem Žalec, Tone Sušnik in Franc Ušaj, strokovna delavca Zavoda za šport Kranj, Boris Vrhovnik, direktor Zavoda za šport Zagorje ob Savi, Alojz Mavrič, direktor Športnega parka Kodeljevo Ljubljana, Zveza športnih društev Slovan Ljubljana, Matej Gašperin, v.d. direktor Zavoda za šport Medvode, Roman Vodeb, direktor Zavoda za šport trbovlje, Ivan Pfeifer, direktor JGZ ZPO Celje, Tatjana Hren in Viktor Krofljič, strokovni vodji JGZ ZPO Celje.
 
Program

UPRAVLJANJE INFRASTRUKTURE ZA ŠPORT IN PROSTI ČAS
OGLEDI ŠPORTNIH CENTROV


Četrtek, 18.5.2006

 • 05.00 – Tivoli - Odhod avtobusa iz Ljubljane
 • 05.30 – Mercator Kranj – Postanek in odhod avtobusa iz Kranja
 • 09.00 – Chemsee – zajtrk
 • 13.00 – München - Ogled Allianz Arene
 • 15.30 – Kosilo v Allianz Areni 
 • 17.00 – Odhod avtobusa iz Allianz Arene
 • 20.00 – Ruhpolding - Večerja v “Zür Post” Hotelu **** 
              Nočitev v Zür Post” Hotelu **** v Ruhpoldingu

 

Petek, 19.5.2006

 • 07.00 – 09.00 – Zajtrk
 • 10.00 – Odhod iz hotela
 • 11.00 – Ogled Športnega centra Ruhpolding
 • 13.00 – Kosilo v “Zür Post” Hotelu **** v Ruhpoldingu
 • 14.00 – Povratek v Slovenijo

 

Allianz Arena v Münchnu

 

Nogometni stadion Allianz Arena je bil zgrajen za Svetovno prvenstvo v nogometu. Športni center leži ob avtocesti na južni vpadnici v mesto. Je najsodobnejši nogometni stadion na svetu. Športni objekt omogoča organizacijo velikih nogometnih spektaklov, poleg tega pa poslovne aktivnosti podjetij, ki lahko šport uporabijo za promocijske in marketinške aktivnosti. V objektu je nekaj sto poslovnih prostorov, trgovin, prezentacijskih salonov, velikih dvoran za poslovne sprejeme in zabavne prireditve, sejnih dvoran, fitnes in wellness centrov, restavracij in drugih gostinskih lokalov, skladišč in drugih servisnih prostorov. Okoli Allianz Arene so velike površine za sejemsko dejavnost. Športni objekt je povezan z 10.000 pokritimi parkirišči. Celoten kompleks objektov omogoča celoletno poslovno dejavnost podjetij, ki imajo v lasti ali najemu prostore. Nogomet v Allianz Areni je neke vrste promocijska aktivnost za poslovne dejavnosti, ki se odvijajo v tem športnem centru.Nordijski center v Ruhpoldingu

 

Nordijski center je eden izmed najbolj znanih nordijskih centrov na svetu. Center leži v ozki dolini, nekaj kilometrov od Ruhpoldinga. V njemu se organizirajo najbolj obiskana in medijsko odmevna tekmovanja v nordijskih disciplinah. Športni center ima tri smučarske skakalnice, proge za tek na smučeh in biatlonski center. Nordijsi center je v upravljanju nemških zveznih športnih organizacij in je vadbeni center za večino nemških reprezentanc v nordijskih disciplinah. V centru vadijo tudi tuje reprezentance in klubi. Športni objekti v centru so potrebni posodobitve, zato je bil izdelan projekt obnove in rekonstrukcije, ki se je že začel izvajati. V centru se vse leto izvajajo različne oblike športnih in rekreativnih programov, od katerih v veliki meri živi turistično gospodarstvo krajev v dolini.


pixel

I feel slovenia

 

 

Katalog športnih centrov Slovenije

Leto izdaje 2008